Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Syrah 2014 Reserva Especial "Vetes Blancas" Tabali

Syrah 2014  Reserva Especial "Vetes Blancas"

€ 15,50
inclusief BTW
Land Chili Inhoud 0,75 L
Regio Limari vallei Alc. percentage 14
Smaaktype "fresh" Serveertemperatuur 16-18
Druiven syrah Opmerkingen

Syrah 2014  Reserva Especial "Vetes Blancas"

Notitie

Fruitig en sappig, elegant en opwekkend, met fijne zuren, rijp en soepel. Krachtige en soepele rode wijn. Net als de andere druiven in Limarí profiteert de syrah van de koele omstandigheden in deze wijnstreek. Hij staat niet aangeplant in de wijngaard het dichtst bij zee, maar één wijngaard meer landinwaarts, de Espinal Vineyard, op 24 kilometer afstand van de oceaan. Hier vind je ook een mooie arme ondergrond, bestaande uit rivierkeien met klei. De rivierkeien zijn afzettingen van oude vulkanische staan en van kalkhoudende steensoorten, die door de rivier uit de Andes zijn meegevoerd. Syrah levert de beste resultaten op op een arme ondergrond. De invloed van de oceaan zorgt er voor dat de wijn een bijzondere frisheid houdt. In de stijl van de wijnen van de noordelijke Rhône. De oogst is ook laat, pas in de derde week van mei. Hij wordt ook gemaakt als een Rhônewijn, inclusief een rijping op Franse eiken barriques gedurende een jaar.

Achtergrondinformatie

In 2013, onder leiding van Nicolás Luksic, heeft Tabalí een van de beste en meest exclusieve Cabernet Sauvignon wijngaarden in de Maipo-vallei verworven, met de bijzondere karakteristiek dat ze zich in het kustgebergte bevinden op de zuidelijke hellingen van colluviale bodems. Deze wijngaard biedt nieuwe mogelijkheden voor de wijnmakerij, die uiteindelijk heeft besloten om zijn portefeuille uit te breiden en andere wijnstreken te verkennen.


Tabalì heeft als doel een rolmodel te zijn en een niet-te-missen wijnmakerij in Chili, wiens wijnen worden erkend als echt uitzonderlijk, enkelvoudig en iets anders aanbieden.
Unieke terroir van de wijngaarden

Hoge gebieden, bijna aan de hemel. Frisse, schone lucht die vanuit de Stille Oceaan komt en komt in vochtige zoutkusten. Zon en kleine regen. Granietgronden. Kalksteen bodems. Viña Tabalí kiest hellingen uit de zon, die uniek en uitzonderlijk terroirs zijn voor bijzondere wijnen.