Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Scaia Rossa Corvina 2015 Tenuta Sant'Antonio

Scaia Rossa Corvina 2015

€ 11,50
inclusief BTW
Land Italie Inhoud 0,75 L
Regio Veneto Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "rich" Serveertemperatuur 16-18C
Druiven corvina Opmerkingen

Scaia Rossa Corvina 2015

De mooi robijn, roodpaars gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet naast vruchtensporen van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid met zachte tannines.

De zeer voorzichtig geplukte trossen worden ontsteeld, de druiven even ingeweekt en vervolgens heel voorzichtig geperst. Het prachtige sap bevat daardoor al mooiste fruitzuren en weinig bitters als de vergisting plaatsvindt. De aansluitende melkzure fermentatie voorziet de uiteindelijke wijn van zijn zijdezachte en romige structuur.

Een aangename begeleider van pas ta’s, risotto, gegrild vlees, milde kazen of pizza uit de steenoven.

De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.