Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Sauvignon Blanc WB 2017 Weingut Weedenborn

Sauvignon Blanc Weedenborn

€ 13,95
inclusief BTW
Land Duitsland Inhoud 0,75 L
Regio Rheinhessen Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "fresh" Serveertemperatuur 10-12C
Druiven sauvignon blanc Opmerkingen

Sauvignon Blanc Weedenborn

Notitie

Proefnotitie:

Een fijne neus met de typische Sauvignon Blanc kenmerken: kruisbes, vlierbloesem , wat grapefruit. In smaak , zijn er tropische vruchten ,passievrucht en papaja.

Deze Gutswein geteeld op mergel en löss - leemgrond .

Gesine is natuurtalent  consistente werk in de wijngaard en de kelder. We gaan meer van haar horen. Jong  en enthousiast wij geloven in haar en haar wijnen !

  • Meer dan 500 artikelen op voorraad
  • Bestel per fles wijnen en gedistilleerd
  • Vanaf 12 flessen / 150,- gratis bezorgd
  • Betaal veilig met Ideal of Creditcard
  • Snelle levering of ophalen in winkel

Achtergrondinformatie

Beide behoren tot de jonge generatie van hoogopgeleide, volledig gemotiveerde wijnmakers die terugkeren na hun studie en buitenlands ervaringen. Gesine, heeft haar opleiding genoten in Deidesheim en praktijk opgedaan in  verre Zuid-Afrika op Vergelegen en de kneepjes van het vak geleerd  bij het gerenommeerde wijnhuis Bassermann-Jordan. Markus studeerde Wijnbouw en oenologie in Geisenheim en daarna bij Dr. Deinhardstein in Deidesheim. Ze werken nu als een team - zowel in termen van wijn maken en marketing.

De wijngaarden van Weedenborn omvatten 15 hectare en dus meer dan 70.000 wijnstokken. De klassieke druivenrassen zoals Riesling, pinot en St. Laurent de hoofdrol spelen. En dan is er de fascinatie voor Sauvignon Blanc ...