Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Ruby Quinta da Romaneira

Ruby

€ 11,75
inclusief BTW
Land Portugal Inhoud 0,75 L
Regio Douro Alc. percentage 20%
Smaaktype Ruby port Serveertemperatuur 16-18C
Druiven blend van druiven Opmerkingen

Ruby

Een Ruby Port uit de Dourostreek, zoet en houtgerijpt samengesteld uit de druivenrassen Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca. Houtopvoeding vindt plaats in grote houten vaten van oud eikenhout. Levendige, robijnrode kleur en een intense neus van rood fruit en wilde bloemen. 

De geschiedenis van Quinta da Romeneira - een conglomeraat van dertien quintas - begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij heeft het plan om de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat te herstellen, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter erft de Quinta en haar man, de heer Soares da Costa, vat de plannen van zijn overleden schoonvader op. Beetje bij beetje knapt de Quinta op en wordt hij in zijn oude luister hersteld. 

In 2004 neemt Christian Seely namens AXA de Quinta over. Hij heeft grootse plannen. Onder andere moet de Quinta worden omgebouwd tot een zeer luxe vakantieoord voor de welgestelden (dat project is gerealiseerd en de naam is nu "Romaneira, Quinta do Sonhos" (Romaneira, Quinta der Dromen").