Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Rosso del Molise 2016 'Sannazzaro' Campi Valerio

Rosso del Molise 'Sannazzaro'

€ 15,50
inclusief BTW
Land Italie Inhoud 0,75 L
Regio Molise Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "fresh" Serveertemperatuur 10-12C
Druiven falanghina Opmerkingen

Rosso del Molise 'Sannazzaro'

Mooi diep rood van kleur met een verrukkelijke neus van rood fruit, vanille en specerijen. Krachtige smaak en tegelijk ook heel soepel en zacht met tonen van bramen, zwarte kersen, koriander en kruitnagel. De wijn is vol en vlezig van structuur met ronde rijpe tannines in de afdronk. Uitstekende begeleider van gegrild en gestoofd rood vlees en in het bijzonder bij hachee en jachtschotel. Serveertemperatuur: 18 - 20 gr.C

Meer informatie

De wijngaarden bevinden zich op de heuvels binnen de streek Sannazzaro wat valt onder de gemeente plaats Monteroduni op een hoogte van 273 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit steen scherven, lichte klei en mergel. Tevens is de bodem rijk aan kalk en zeer poreus wat zeer goed is voor de waterafvoer.

De oogst vindt plaats eind september tot en begin oktober. Bij aankomst bij het wijnhuis worden eerst de steeltjes gedeeltelijk verwijderd. Vervolgens worden de druiven zeer zacht geperst en het verkregen most met daarin de vaste bestanddelen laat men op een temperatuur tussen de 24 en 26 graden vergisten voor de duur van 15 a 20 dagen. Hierna volgt direct de malolactische vergisting die plaats vindt in houten vaten. Vervolgens laat men de wijn op Frans eiken rijpen met een capaciteit van 225 liter voor de duur van 6 maanden. Hierna wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld.