Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Rioja Reserva 2014 Marques de Riscal

Rioja Reserva - Marqués de Riscal

€ 18,50
inclusief BTW
Land Spanje Inhoud 0,75 L
Regio Rioja Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 16-18C
Druiven tempranillo Opmerkingen Deze wijn is op dronk, maar kan nog 3 tot 5 jaar bewaard worden. Wint daarbij aan complexiteit.

Rioja Reserva - Marqués de Riscal

Notitie

Plezierig en opvallend in deze Rioja van Marqués de Riscal is het dropachtige karakter, terwijl het eiken discreet op de achtergrond blijft. Intense kleur, die balanceert tussen tonen van amber en een krachtig robijn van de druivenschillen. De afdronk is zacht, met elegante tonen van getoast eiken, die zich plezierig ontwikkelen onder de tong.

Aanbevolen bij rood vlees, stevige stoofgerechten, gegrild lamsvlees en wild. Door zijn kracht ook een goede begeleider van volrijpe en/of blauwe kazen.

Achtergrondinformatie

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.