Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Sekt Rosé Prestige Raumland

Sekt Rosé Prestige

€ 22,50
inclusief BTW
Land Duitsland Inhoud 0,75 L
Regio Rheinhessen Alc. percentage 12.5%
Smaaktype Rosé Bubbels Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven pinot noir Opmerkingen Biologische

Sekt Rosé Prestige

De rosé, uit 100% pinot noir wordt opvallend genoeg gemaakt volgens de saignée methode, waarbij men na kort inweken van de blauwe druiven, (een deel van) het sap uit het vat laat lopen, voordat hij de kleur van rode wijn en de tannines van de schillen heeft overgenomen. Zodoende wordt de wijn volgepakt met aroma’s van rode vruchten. Harmonisch van smaak met een mooie vulling, gevolgd door een frisse mineralige finale.
Daarnaast nog biologisch ook.

Volker Raumland had al jong interesse in het maken van mousserende wijnen. Op de universiteit van Geisenheim, in zijn jonge jaren, won hij al een eerste prijs met een sektwedstrijd, waar zelfs champagnes waren ingezet. In 1990 richtte hij, samen met zijn vrouw Heide-Rose, Raumland op, dat inmiddels wordt gezien als de beste producent van mousserende wijnen in Duitsland.

De biologisch gemaakte sekts zijn Duits van origine, maar het gebruik van onder andere chardonnay en pinot noir druiven én het geweldige ‘Fingerspitzengefühl’ maakt ze van internationale allure, zonder hun afkomst te verloochenen. Raumlands topwijnen kunnen met gemak concurreren met zeldzame champagnes. Zo zijn er meerdere proeverijen geweest waaruit blijkt dat ze in potentie gelijk zijn, alleen heeft de Champagne een betere marketing - en een bijbehorende prijs! Het wijnmaakproces is dan ook gelijk aan dat van champagnes: er wordt in meerdere ‘runs’ geperst, waarmee verschillende kwaliteiten gemaakt kunnen worden. Volker en Heide-Rose bezoeken de Champagne regelmatig, uit liefhebberij en voor het opdoen van inspiratie. Maar de laatste tijd komt er ook regelmatig bezoek uit diezelfde Champagne naar Rheinhessen, want meer en meer begint de naam Raumland door te dringen in de Champagnestreek...