Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Prosecco Superiore 'extra dry' Azienda Agricola La Farra

Prosecco Superiore 'extra dry'

€ 13,95
inclusief BTW
Land Italie Inhoud 0,75 L
Regio Veneto Alc. percentage 12.5%
Smaaktype Spumante Serveertemperatuur 10 C
Druiven prosecco/glera Opmerkingen

Prosecco Superiore 'extra dry'

Mooie fijne mousse met een intense neus van wit fruit en voorjaarsbloesem. In de smaak fris en levendig met tonen van blauweregen, appel en peer. Wijn spijscombinatie: Prosecco kan eigenlijk op elk moment van de dag worden gedronken. In het bijzonder als aperitief of bij schelpdieren en vis soep. En in het bijzonder bij kip gerechten. Serveer temperatuur 6-8 graden.
Wijngaard: De wijngaarden (Toff, San Gallo en Capitania) liggen circa 280 meter boven zee niveau op de heuvels van het plaatsje Farra di Soligo. De bodem is vooral kalkrijk en dat heeft een gunstig effect op de kwaliteit van deze druif. Vinificatie: De steeltjes van de witte druiven worden verwijderd waarna de druiven zacht geperst worden, zodat alleen het eerste verkregen sap gebruikt wordt voor de vergisting. De most laat men gedurende 10-12 uur rusten op een temperatuur tussen de 5-10 graden zodat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken. Vervolgens laat men het boven liggende sap weglopen om het dan te laten vergisten met natuurlijke gist cellen. Dit proces duurt zo’n 15 dagen op een temperatuur tussen de 18-20 graden Hierna wordt de jonge wijn overgebracht naar roestvrijstalen gesloten tanks op een geconditioneerde temperatuur en wordt koolzuurgas toegevoegd. (18 gr/lt)