Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Pinotage Siebritskloof 2014 David Sadie

Pinotage Siebritskloof 2014

€ 19,50
inclusief BTW
Land Zuid-Afrika Inhoud 0,75 L
Regio Swartland Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 16-18 C
Druiven pinotage Opmerkingen

Pinotage Siebritskloof 2014

Notitie

Pinotage van de Paardbosch farm, aangeplant in 1990 op schist  vergist met 20% hele trossen  De wijn rijpt voor 18 maanden op oude eikenhouten vaten 

Decanter speciaal vernoemd als ‘nieuwe stijl pinotage  met 92/100 punten

David is lid van de Swartland independent, een groep onafhankelijke  wijnmakers met hun eigen ‘normen en waarden’ ten opzichte van het maken van ‘natuurlijke’ wijnen!

Achtergrondinformatie

David Sadie is geboren en getogen in Swartland, een uitgestrekt gebied  dat ten noorden van Kaapstad langs de westkust omhoog loopt. Reeds op jonge leeftijd trekt David voor een studie oenologie naar de Universteit van Stellenbosch. Tijdens deze studie loopt David stage bij een aantal gerenommeerde wijnboerderijen zoals bijvoorbeeld Saronsberg en Rustenberg in Stellenbosch, doet hij bij Yves Cuilleron een stage in de Franse Rhône, die hem  overtuigd van de unieke kwaliteit van mediterrane druivenrassen. Dat doet David besluiten een aantal percelen te ‘huren’ in Swartland om daar zijn eerste wijnen te produceren.

De uit Swartland afkomstige wijnen zijn ontzettend populair in Zuid-Afrika. Het land is op zoek naar een nieuwe, eigen identiteit. De wijnproducenten willen weg van de bulkwijnen en kijken in hun zoektocht naar de ultieme kwaliteitswijnen meer en meer naar het terroir. Deze gedachte wordt nergens zo goed vertaald als door de ‘rock en roll’ producenten in Swartland. In de regio is inmiddels een enorm potentieel te vinden aan oude ‘bush vine’ wijngaarden met onder meer chenin blanc, clairrete, viognier, roussanne, marsannee en semillon. Uiteraard is men ook de rode wijn niet vergeten en vinden we hier ook pinotage, syrah, grenache, cinsault en mouvedre.