Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Pink Port Croft

Pink Port Croft

€ 12,95
inclusief BTW
Land Portugal Inhoud 0,75 L
Regio Douro Alc. percentage 20%
Smaaktype Rosé port Serveertemperatuur
Druiven malvasia, verdelho Opmerkingen

Pink Port Croft

Een lichtvoetige rubyport met de aanlokkelijke geur en smaak van bessen en kersen. Daarnaast domineren aroma's van framboos, bloesem, honing en grapefruit. 'Pink' is niet houtgelagerd en daardoor levendig fris van stijl en bovendien extra verleidelijk dankzij een speels fruitige a fdronk die telkens doet verlangen naar een nieuwe slok.

Deze wijn komt het beste – gekoeld geschonken of met ijs – tot z'n recht als aperitief en begeleider van gebrande amandeltjes, olijven, toastjes en charcuterie. De sublieme combinati e met miniem gezoete desserts en fruitsalades en vooral combinaties met ijs spreekt voor zich.

Croft is een van de oudste portshippers uit de Douro. Het in 1588 opgerichte huis geniet een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro vallei in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. Croft is er als eerste in geslaagd een geheel nieuwe stijl - roségekl eurde - Port te maken. Daaraan gingen grootschalige investeringen vooraf, experimenteren en langdurige proefsessies