Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Neh! Rosso 2015 Azienda Agrigola Punset

Neh! Rosso 2015

€ 12,95
inclusief BTW
Land Italie Inhoud 0,75 L
Regio Piemonte Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 16-18C
Druiven barbera, dolcetto, nebbiolo Opmerkingen Biologische wijn

Neh! Rosso 2015

Nebbiolo, Barbera, Freisa & Dolcetto Ook wel de tuin van Piëmonte volgens Marina een  zachte kruidige wijn, typisch Piemontees

Meer informatie

Marina Marcarino wist al vroeg wat ze wilde. Ze was voorbestemd om wijnmaker te worden, aangezien de liefde voor de wijngaard en zijn druiven toen al diep zat. Deze innerlijke band wordt alleen maar sterker op het moment dat ze in 1982 besluit een universitaire studie te volgen. Een studie waarin veel aandacht besteed wordt aan de biologische landbouw. Het landgoed waarop ze vandaag de dag met de grootste zorg wijnen verbouwd, was al tientallen jaren in het bezit van de familie Macarino. Met de intrede van Marina echter, is de focus nu geheel komen te liggen op de wijnbouw. Pragmatisch, en niet zonder resultaat!Marina’s wijngaard bevindt zich in Neive, een gemeente in de Italiaanse provincie Cuneo in de noordwestelijke regio Piëmonte. De boerderij ligt op de top van een heuvel die uitkijkt over de historische stad Neive (één van de drie Commune’s van Barbaresco), een stad waar- van het ontstaan teruggaat naar de vijfde eeuw. Punset betekent in oud-Piëmonts dialect zoveel als ‘prachtige heuvel’, een naam die tot de verbeelding spreekt en dus nog steeds in gebruik is.
Marina is verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. Ze doet dat zo vooruitstrevend, dat ze een land- bouwkundig directeur heeft aangesteld die de leiding heeft over haar wijngaard. Hierdoor wordt gegarandeerd dat Punset altijd werkt volgens de nieuwste, biologische methodes. Dus zonder gebruik van chemische pesticiden, insecticiden en kunstmest. Het is Marina’s doel om aan- gename en evenwichtige wijnen te maken, waarbij haar aandacht in het bijzonder uitgaat naar textuur, tannine en aroma’s. Ze is ervan overtuigd dat alleen een zeer nauwgezette verhouding tussen deze drie karakteristie- ken, een wijn aangenaam en drinkbaar maakt.