Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Magnum Lalande de Pomerol 2014 Château Tournefeuille

Magnum Lalande de Pomerol Château Tournefeuille

€ 52,50
inclusief BTW
Land Frankrijk Inhoud 1,50 - 3 - 6 L
Regio Bordeaux Alc. percentage 13.5%
Smaaktype Serveertemperatuur 16-18 C
Druiven cab. franc, merlot Opmerkingen

Magnum Lalande de Pomerol Château Tournefeuille

Ook in Bordeaux maakt de ligging van de wijngaarden hét verschil. Fantastische wijngaarden kunnen naast middelmatige liggen. Château Tournefeuille heeft een uitzonderlijk goed terroir: het begrip waarin bodemsamenstelling, microklimaat, zonne-expositie en druivenrassen samenkomen.

Door zijn terroir ontstijgt Tournefeuille veruit de gemiddelde kwaliteit van Lalande de Pomerol en kan zich meten met de beroemde buren uit Pomerol.

Château Tournefeuille is een prachtig voorbeeld van de klassieke, verfijnde stijl bordeaux en ontwikkelt zich tot een echte maaltijdwijn. De evenwichtige, frisse smaak combineert prima met vele vleesgerechten of fijne kazen.

Château Tournefeuille

Een prachtig landhuis boven op een heuvel, omgeven door 17 hectare zeer goed onderhouden, glooiende wijngaarden. De wijngaard grenst aan die van het fameuze Petrus en de huidige eigenaar en wijnmaker Emeric Petit leerde daar het vak .

Het is op de naar het zuidwesten gerichte heuvel overigens aangenamer toeven voor druiven dan voor mensen, vertelt Emeric: het waait er vaak nogal hard. Dat houdt de druiven koel en droog. Je ziet de bladeren van de wijnstokken voortdurend bewegen, wat meteen de naam van het château verklaart.

De wijngaard bestaat uit verschillende percelen met eigen bodemsoorten. De tanks in de kelder zijn daarom klein, zodat de druiven van die percelen apart vergist kunnen worden. De verschillen in bodem kunnen dan terugkomen in de wijn. De gistingstanks zijn van cement, een materiaal dat de temperatuur laag en gelijkmatig houdt, waardoor de gisting rustig en beheerst verloopt. En zo is het hele bedrijf ingericht: over alles is nagedacht en alles ziet er piekfijn uit. Het zal dus niemand verbazen dat ook de wijn klassiek, evenwichtig en precies is.