Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

1/2 Lalande de Pomerol 2014 Château Tournefeuille

1/2 Lalande de Pomerol 2014

€ 13,75
inclusief BTW
Land Frankrijk Inhoud 0,38 L
Regio Bordeaux Alc. percentage 13,5
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 16-18 C
Druiven cab. franc, merlot Opmerkingen WINE SPECTATOR 89/100

1/2 Lalande de Pomerol 2014

Fraaie rode wijn met fijne, lichtgerijpte nuances in de geur en een zachte, elegante smaak. De afdronk is aromatisch, complex en verfijnd.

Château Tournefeuille is een prachtig voorbeeld van de klassieke, verfijnde stijl bordeaux en ontwikkelt zich tot een echte maaltijdwijn. De evenwichtige, frisse smaak combineert prima met vele vleesgerechten of fijne kazen.

Een prachtig landhuis boven op een heuvel, omgeven door 17 hectare zeer goed onderhouden, glooiende wijngaarden. De wijngaard grenst aan die van het fameuze Petrus en de huidige eigenaar en wijnmaker Emeric Petit het vak leerde.

Het is op de naar het zuidwesten gerichte heuvel overigens aangenamer toeven voor druiven dan voor mensen, vertelt Emeric: het waait er vaak nogal hard. Dat houdt de druiven koel en droog. Je ziet de bladeren van de wijnstokken voortdurend bewegen, wat meteen de naam van het château verklaart.

De wijngaard bestaat uit verschillende percelen met eigen bodemsoorten. De tanks in de kelder zijn daarom klein, zodat de druiven van die percelen apart vergist kunnen worden. De verschillen in bodem kunnen dan terugkomen in de wijn. De gistingstanks zijn van cement, een materiaal dat de temperatuur laag en gelijkmatig houdt, waardoor de gisting rustig en beheerst verloopt. En zo is het hele bedrijf ingericht: over alles is nagedacht en alles ziet er piekfijn uit. Het zal dus niemand verbazen dat ook de wijn klassiek, evenwichtig en precies is.