Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Jakob D. 2014 Dautel

Jakob D. 2014

€ 12,95
inclusief BTW
Land Duitsland Inhoud 0,75 L
Regio Württemberg Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 16 -18°
Druiven cab. sauvignon, lemberger, pinot noir Opmerkingen Verrassende wijn

Jakob D. 2014

Notitie

Cuvée van Lemberger, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir, genoemd naar één van de voorvaderen van de wijnmaker. Deels gerijpt in gebruikte houten vaten en deels op groot vat. Fruitig, vol van smaak, zachte tannines...

Achtergrondinformatie

Württemberg lijkt in zijn streven naar wijnidentiteit vol op rode wijn te hebben ingezet. Met alle nadruk die het legt op de blauwe variëteiten trollinger en tegenwoordig vooral lemberger –en niet te vergeten de tegenwoordig zo prestigieuze spätburgunder, zou men bijna vergeten dat Württemberg ook een serieuze rieslingaanplant heeft, van bijna 20%. De druif groeit hier op bodems die over het algemeen vergelijkbaar zijn met die van Franken; ook Württemberg heeft Muschelkalk- en Keuperbodems, dus wat zwaardere, vruchtbaardere bodemtypen met kalkrijk leem en mergel.

Het domein

Christian Dautel treedt moedig en vastbesloten in de voetsporen van zijn vader Ernst en “… positioneert zijn bedrijf onafgebroken aan de top van zijn regio.” (Gault&Millau). Als een van de weinige wijnbouwers in Württemberg slaagt hij erin zowel witte als rode wijnen van dezelfde hoge kwaliteit te vinificeren en daarbij de kwaliteit voortdurend te verbeteren. Het wijngoed Dautel kan terugkijken op een geschiedenis die tot in de 16e eeuw teruggaat en heeft de reputatie, traditie en innovatie vakkundig met elkaar te verbinden. “Wij zijn Württembergers.”, staat trots op de homepage van het wijngoed… “Württembergers van de 21e eeuw” kun je daar gerust aan toevoegen.