Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Grüner Veltliner Goldjoch 2015- Pfaffl Pfaffl

Grüner Veltliner Goldjoch 2015- Pfaffl

€ 27,95
inclusief BTW
Land Oostenrijk Inhoud 0,75 L
Regio Weinviertel Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven grüner veltliner Opmerkingen

Grüner Veltliner Goldjoch 2015- Pfaffl

Genuanceerde neus met indrukken van zwarte peper, sinaasappel, ananas en zacht citrusfruit, onderliggend een zekere mineraliteit. Volle, gestructureerde smaak die waarmaakt wat de neus belooft. De wijn blijft zich ontwikkelen en eindigt in een lange, mineralige finish.

De bodem van deze wijngaard is een lokale bijzonderheid: de bodemsoort wordt ter plaatse "Flysch" genoemd en bestaat uit klei en zandsteen. Deze wijngaard heeft daarbij ook nog kwarts in de bodem zitten. 'Hundsleiten' is afgeleid van het woord 'abhundsen' wat betekent dat het werk daar heel zwaar is. De wijngaard is erg steil en daardoor moeilijk te bewerken. De 32 jaar oude wijnstokken geven echter een extractrijke wijn, wat het voor de familie Pfaffl de moeite waard maakt.

De familie Pfaffl is in 1983 begonnen met wijnmaken. Pfaffl laat niets aan het toeval over: in de wijngaard worden geen chemicaliën gebruikt, er wordt geoogst in kleine kistjes, en in de kelder wordt nooit gepompt - de wijn wordt verplaatst door zwaartekracht. Als er iemand in het district Weinviertel een voortrekkersrol heeft gespeeld waar het kwaliteit betreft, dan is het meneer Pfaffl.