Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Eiswein Zierfandler 2013 Johanneshof Reinisch

Eiswein Zierfandler 2013

€ 22,80
inclusief BTW
Land Oostenrijk Inhoud 0,38 L
Regio Thermenregion Alc. percentage
Smaaktype zoet Serveertemperatuur
Druiven Zierfandler Opmerkingen

Eiswein Zierfandler 2013

Het was hartje winter toen de broers van Johanneshof Reinisch juichend hun wijngaard in renden om Zierfandler druiven voor hun Eiswein te plukken. Een gok, want ook in Oostenrijk zijn de winters niet altijd meer wat ze geweest zijn. Blijft koning winter weg, dan is er geen eiswein. De broers vertrouwen op hulp van boven en die is afgelopen winter gekomen.

  • Meer dan 500 artikelen op voorraad
  • Bestel per fles wijnen en gedistilleerd
  • Vanaf 12 flessen / 150,- gratis bezorgd
  • Betaal veilig met Ideal of Creditcard
  • Snelle levering of ophalen in winkel

Het wijngoed Johanneshof Reinisch bezit 25 hectare wijngaard en is een typisch familiebedrijf, waarbij 3 broers zij aan zij werken in het wijngoed. Traditioneel heten de oudste zonen in de familie Johannes, vandaar de naam Johanneshof Reinisch.

Het wijngoed produceert hoofdzakelijk rode wijnen (zo’n 70%) waarbij st. laurent en pinot noir (al ruim 600 jaar aangeplant in deze regio en dus zeker autochtoon te noemen) de belangrijkste druivenrassen zijn. De Thermenregion kent ook 2 bijzondere witte druiven: de rotgipfler en de zierfandler, die uitsluitend in de Thermenregion voorkomen. Vroeger werden hier voornamelijk (half)zoete wijnen van gemaakt. Tegenwoordig worden er ook prachtige witte wijnen van gemaakt, die zeer bijzonder en "eigen" zijn. 

Vanaf 2009 wordt er geheel bio-dynamisch gewerkt. Vanaf oogstjaar 2010 zijn ze officieel in omstelling naar BIO-wijnbouw.