Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Aurel blanc (per 1 fles) Domaine Les Aurelles

Aurel blanc (per 1 fles)

€ 83,35
inclusief BTW
Land Frankrijk Inhoud 0,75 L
Regio Languedoc-Roussillon Alc. percentage 14 %
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 14-16 C
Druiven roussanne Opmerkingen

Aurel blanc (per 1 fles)

Notitie

Witte wijn - Languedoc - Diepe, zachte en romige mond, een wulps materiaal met aroma's van abrikozen en gekonfijt citroen, meidoorn, honing, brioche en vanille tonen, vergezeld van een mooie mineraliteit die veel frisheid brengt, een mooie balans tussen kracht en finesse, een aanhoudende en smakelijke afwerking. (Onderscheidingen: Guide The Revue du Vin de France 2018: 17.5 / 20) /p>

Achtergrondinformatie

Het domaine Les Aurelles: Romanée-Conti van de Languedoc? Basile Saint Germain (partner van Caroline) heeft zijn roots in Lotharingen. Spreekt net zo gemakkelijk Duits als Frans. Zijn leerschool was in Bordeaux. Jarenlang keldermeester geweest bij Ch. Latour. In 1993 is zijn zoektocht begonnen naar de beste Terroir in de Languedoc. 2 Jaar later vond hij die op een plateau bij Pézenas (30km van de Middellandse zee). Unieke grondsoorten als zwarte basalt en een 15 meter dikke laag kiezel en zand - werkt regulerend voor de waterhuishouding- zijn het geheim van zijn wijnen. Tesamen met een bijna filosofische manier van benadering in de wijngaarden.

Overbodig om te zeggen dat hier uiteraard biologisch gewerkt wordt. Ook voor de onder architectuur gebouwde winery werden speciale bouwmaterialen gebruikt. Daar waar de Languedoc wijnen vaak uitblinken in concentratie, rijkdom en intensiteit, daar blinken de wijnen van Dom. Les Aurelles uit in finesse, puurheid en verteerbaarheid, net als de grote Bourgognes. Hier wordt op een manier gewerkt die we alleen bij de allergrootste namen in de wijnwereld tegen komen.