Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Cuvée XII 2018 UITVERKOCHT Apostelhoeve

Cuvée XII Apostelhoeve

€ 17,50
inclusief BTW
Land Nederland Inhoud 0,75 L
Regio Limburg Alc. percentage 12.5%
Smaaktype "gentle" Serveertemperatuur 10-12C
Druiven auxerrois, müller thurgau, pinot gris Opmerkingen

Cuvée XII Apostelhoeve

Een van de allerbeste Nederlanse wijnen. Helder, lichtgeel van kleur. De geur is zuiver en fris, licht floraal geparfumeerd (acacia) en een enigszins exotische indruk met witte abrikoos, meloen, peer, maar ook een lichte toets van kruiden (peper) en amandel. De wijn is sappig, fruitig en opwekkend met aangename zuren, heeft een licht kruidig smaakje en doet enigszins zoetig aan vanwege het geparfumeerde karakter. De afronding is zacht en blijft lang hangen.

Deze mooie witte wijn is erg goed in te zetten als aperitief. Daarnaast combineert hij prima met lichte visgerechten, zoals bijvoorbeeld salade met rivierkreeftjes of snoekbaars met beurre blanc. En - net als vele Elzasser wijnen – goed te combineren met de Oosterse keuken. Of als topcombinatie met asperges en krokant gebakken zwezerik!

Meer

De Apostelhoeve wordt al jaren bewoond en geëxploiteerd door de familie Hulst. Eerst was de hoeve een fruitteeltbedrijf, echter in 1970 besloot Hugo Hulst weer wijnstokken aan te planten op de Apostelhoeve. Ooit kleinschalig begonnen is de hoeve uitgegroeid en heeft zijn zoon Mathieu de wijnen nu serieus op de wereldkaart gezet. Van de Apostelhoeve komen onmiskenbaar de betere wijnen van Nederland en zij groeien enorm aan populariteit mede gezien de groeiende kwaliteit van de Nederlandse wijnen.