Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Classic Manzanilla Fernando de Castilla

Classic Manzanilla Rey Fernando de Castilla

€ 11,95
inclusief BTW
Land Spanje Inhoud 0,75 L
Regio Jerez Alc. percentage 12.5%
Smaaktype Manzanilla Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven palomino fino Opmerkingen

Classic Manzanilla Rey Fernando de Castilla

en mooie uitgesproken maar zeer elegante 3 jaar oude manzanilla met een stuivend boeket die je meevoeren naar zee en de associatie geven dat je hierbij direct een mooie oester wilt nuttigen.

Meer informatie

Bodegas Rey Fernando de Castilla is genoemd ter ere van deze koning; die ook de afkorting van "The Saint" kreeg, omdat hij een groot deel van Andalusië in de dertiende eeuw herveroverde op de moren. Hij ontdekte de uitzonderlijke kwaliteiten van de grond (albariza), het klimaat en om uitzonderlijke kwaliteit wijnen te produceren.

De geschiedenis van deze bodega begint met Andrada-Vanderwilde familie. Deze familie had een lange traditie in dit gebied met het produceren van druiven en wijn voor de productie van sherry. In 1972 doopte D. Fernando Andrada-Vanderwilde de bodega om naar de naam "Fernando de Castilla" met het idee om een brandy van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

De kelders van Bodegas Rey Fernando de Castilla bevinden zich in het historische centrum van Jerez. Hier vindt men de echte schatten van deze wijnbouw regio. De collectie van sherrywijnen is samengesteld uit de beste wijnen uit het gebied. Variërend van de bleke, licht en elegante finos tot de unieke Antique sherrylijn die de hoogste nationale en internationale onderscheidingen gewonnen hebben.

Het doel van Bodegas Rey Fernando de Castilla is altijd geweest om alleen de allerbeste producten uit het district aan te bieden en mede deze ook op een elegante en moderne manier te presenteren. In 1999 kreeg de bodega de ook huidige directeur; Jan Petterson. Veel van zijn wijnen zijn en rama en dat betekent dat ze vrijwel niet geklaard en/of gefilterd zijn. Mooie uitgesproken smaken die deze sherry’s een eigen signatuur geven.