Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Cabernet Sauvignon 2014 Meerlust

Cabernet Sauvignon 2014

€ 27,50
inclusief BTW
Land Zuid-Afrika Inhoud 0,75 L
Regio Stellenbosch Alc. percentage 12.5%
Smaaktype Serveertemperatuur 16-18°
Druiven cab. sauvignon Opmerkingen

Cabernet Sauvignon 2014

Notitie

Klassiek voor Cabernet Sauvignon. Intens, cassis, pruimen, cederhout, Vol, stevig, intens, vol belofte. Achttien maanden in vaten van Frans (Nevers) eikenhout, 80% nieuw en 20% gebruikt.

Achtergrondinformatie

Meerlust produceert wijnen die het pure karakter van de wijngaard weerspiegelen. De verscheidenheid van de bodem, het unieke kustklimaat en de meer dan 300 jaar aan ervaring zorgt voor complexe, rijke, mooie wijnen. Twee individuele wijngaarden op alluviale bodem, aangeplant in 1991. De wijngaarden worden door Roelie Joubert vertroeteld en niets wordt aan het toeval overgelaten. Tijdens de véraison (het kleuren van de druiven) vindt de groene oogst plaats: zo'n 40% van het fruit wordt weggeknipt, om per wijnstok twee trossen over te laten.

Meerlust Estate is opgericht in 1693, toen gouverneur Simon van der Stel het landgoed gaf aan Henning Husing, die het in het Duits 'Meerlust' doopte, vanwege de plezierige koele zeebries die het land inwaaide vanuit Valsbaai. Inmiddels staat in de persoon van Hannes Myburgh de achtste generatie van de familie Myburgh, die het landgoed in 1756 verwierf, aan het hoofd van de winery. Reeds lange tijd staat Meerlust bekend om het maken van wijnen van wereldklasse, tot stand gekomen onder de Italiaanse wijnmaker Giorgio dalla Cia. Vandaag de dag worden de wijnen gemaakt door Chris Williams, die in 2004 tot keldermeester werd benoemd - na overigens al vanaf 1995 op Meerlust te hebben gewerkt als assistent keldermeester. Zijn inbreng is te proeven aan de meer op fruit gerichte wijnen, waar Dalla Cia - inmiddels gepensioneerd - een meer ouderwetse, Europese stijl aanhing. Chris heeft zijn buitenlandse ervaring opgedaan onder toezicht van Michel Rolland