Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Ca'Marcanda Vistamare 2015 Gaja

Ca'Marcanda Vistamare Gaja

€ 44,95
inclusief BTW
Land Italie Inhoud 0,75 L
Regio Bolgheri Alc. percentage 13.5%
Smaaktype "rich" Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven vermentino-rolle, viognier Opmerkingen

Ca'Marcanda Vistamare Gaja

Een complexe wijn met aroma’s van citrus, witte bloemen en mediterrane kruiden als rozemarijn en salie. Viognier geeft de wijn rondeur, wit steenfruit en een hint van honing, terwijl vermentino zorgt voor fraîcheur, levendige zuren en elegantie.

De wijngaarden genieten van een Mediterraan klimaat. De bodems bestaan uit kalksteen (terre bianche), klei en zand.
Bij de vinificatie wordt Iedere variëteit  afzonderlijk vergist. De viognier wordt vergist en rijpt op eikenhout, de vermentino op roestvrijstaal. Hierna mengt de wijnmaker de verschillende basiswijnen in de gewenste (per oogstjaar variërende) verhouding.


Serveersuggestie
Een uitdagende, gastronomischewijn die inzetbaar is bij een veelheid aan gerechten, zoals gebakken vis, zeevruchten, gevogelte en witvlees.Er is echter geen haast geboden, want deVistamare kan ook verrassend mooi rijpen!

  • Meer dan 500 artikelen op voorraad
  • Bestel per fles wijnen en gedistilleerd
  • Vanaf 12 flessen / 150,- gratis bezorgd
  • Betaal veilig met Ideal of Creditcard
  • Snelle levering of ophalen in winkel

In de Maremmastreek bij Bolgheri binnen de gemeente Castagneto Carducci, wordt Angelo Gaja in 1996 eindelijk eigenaar van een ander bezit in Toscane: de Ca’Marcanda. De naam van zijn nieuwste project refereert aan de eindeloze onderhandelingen die Angelo voerde voor hij dit stuk land kon kopen.

Tot aan de jaren '30 van de vorige eeuw was deze regio een overwegend moerasachtig gebied zonder wijnbouw. Maar nadat was ontdekt dat op wat grotere hoogte de bodem en klimaat hier zeer geschikt zijn voor cultivatie van met name cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah vestigden zich steeds meer wijnbedrijven in het gebied.

Omdat Bolgheri geen wijntraditie kent genieten producenten een hoge mate van vrijheid om te doen en laten wat ze willen. Zo konden dus wijnen geproduceerd worden in de stijl van rode Bordeaux, de streek die door zijn ligging en klimaat grotendeels model stond voor veel Italiaanse wijnen in de omgeving van Bolgheri.

Hiernaast plantte een enkele wijnproducent ook de autochtone sangiovese aan. Zo ontstonden door assembleren overwegend 'internationale' wijnen maar met een Italiaans accent. Angelo Gaja behoort ook tot de selecte groep van vooraanstaande wijnmakers die zich bezighouden met de productie van dit nieuwe type Italiaanse wijn. En met succes getuige zijn Promis, Magari en Camarcanda.