Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Brut Special Cuvée s.a. Bollinger

Brut Special Cuvée s.a.

€ 58,95
inclusief BTW
Land Frankrijk Inhoud 0,75 L
Regio Champagne Alc. percentage 12.5%
Smaaktype Brut Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven chardonnay, pinot meunier, pinot noir Opmerkingen

Brut Special Cuvée s.a.

Proefnotitie

Helder, lichtgeel van kleur met gouden kern. Een weelderige geur met complexe aroma's, toast en tikje oxidatief: kenmerkend voor de stijl van Bollinger. Bollinger staat tevens bekend om de zeer mooie, verfijnde mousse. Een karaktervolle champagne met veel elegantie en reserve.

Wijn/spijs advies

Als feestelijk aperitief. Bij diverse salades met schaal- en schelpdieren, kreeft en oesters. Bij visgerechten, kalfsvlees en gevogelte. Desserts: prima  combinatie bij een champagnesabayon met vers fruit, witschimmel- en geitenkazen.

Wijnbeschrijving

De Special Cuvée vormt het vlaggenschip van het huis. Jaar na jaar is deze creatie van eenzelfde zeer hoge kwaliteit. Het gebruik van 60% pinot noir voor de de Special Cuvée geeft de champagne zijn verfijnde structuur. De blend bestaat uit drie druivenrassen. Uniek in het proces is dat champagne Bollinger houten vaten gebruikt voor de opvoeding van haar wijnen en dat iedere Special Cuvée wordt voorzien van 'vin de réserve': de ware schatkamer van Bollinger.

Het domein

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.Verreweg de meeste 'Grand Marques' uit de champagne kopen hun druiven om champagne te maken. Champagne Bollinger beschikt als een van de zeer weinige huizen over eigen wijngaarden. Deze zijn uitsluitend gesitueerd in Grand - & Premier Cru gebieden. Het bezit van deze wijngaarden maakt Champagne Bollinger minder afhankelijk en stelt hen in staat vele malen zorgvuldiger te werk te gaan wat vanzelfsprekend begint in de wijngaard zelf...