Wijnhandel Jan van Breda Wijnhandel Jan van Breda

Chardonnay 2016 Bernardus

Bernardus Chardonnay

€ 27,50
inclusief BTW
Land Verenigde Staten Inhoud 0,75 L
Regio Californië Alc. percentage 14.5%
Smaaktype "rich" Serveertemperatuur 12 - 14 C
Druiven chardonnay Opmerkingen

Bernardus Chardonnay

Smaakomschrijving: Licht goudgele kleur en intense aroma's van witte bloemen, acacia, exotisch fruit. een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.

Vinificatie: De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90% an de Chardonnay wordt gefermenteerd op Franse eikenvaten, waarvan 33% nieuw eiken. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten.

Het domein Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen. Bernardus makes dreams come true!